Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zakwas do żuru

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

250 g Mąki żytniej
2 litry przegotowanej wody
ząbek czosnku 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: zakwas do żuru

Do naczynia wsypać mąkę i zalać częścią wody- rozmieszać. Do zawiesiny dodać czosnek i resztę wody- wymieszać. Naczynie przykryć najlepiej gazą i pozostawić na 5 dni w pomieszczeniu o temperaturze pokojowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak