Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śliwki marynowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Cukier ¼ kg
cynamon
Goździki całe Prymat
ocet 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: śliwki marynowane

Ogonki śliwek obciąć do połowy, owoce umyć i ponakłuwać, by nie pękały w czasie gotowania. Pół litra octu zagotować z ćwiercią kg cukru, dodając cynamon i goździki. Śliwki wrzucić do wrzątku i raz zagotować. Po ostudzeniu, trzymać w słoikach w chłodnym miejscu. Śliwek tak przygotowanych nie należy dawać dzieciom do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 29.05.2011 14:03
super
Elżbieta17 23.02.2011 21:16
Pyszne do drugiego dania:)
nikusonka 27.01.2011 00:55
dobre
Sylwia88 24.01.2011 12:16
bardzo dobre
Bart 22.01.2011 23:56
dobre
Jaheira11 22.01.2011 23:47
pychota
berys18 07.10.2010 21:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak