Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg buraków ćwikłowych
10 sztuk suszonych grzybów
kilka ziaren pieprzu
sól
cukier
Kwas cytrynowy Prymat
przyprawa uniwersalna
2 liście laurowe

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony z grzybami

Buraki oczyścić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, starte buraki zalać wrzątkiem, dodać liście laurowe, Vegetę- do smaku i ziarnka pieprzu. To wszystko chwilę gotować, odstawić pod przykryciem po zagotowaniu na parę godzin. Grzyby opłukać ugotować w wodzie. Przecedzić buraki. Dodać wywar z grzybów (bez grzybów, grzyby można przeznaczyć na przygotowanie innego dania). Przyprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 04.03.2011 17:43
dawno nie jadłam
rosik93 08.09.2010 12:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak