Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby pieczone w zalewie pomidorowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 70-80 dkg
cebula 5 szt.
koncentrat pomidorowy 200 g
ocet 1/3 szkl.
woda 3 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.
ziele angielskie 20 ziaren
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby pieczone w zalewie pomidorowej

Filety opanierować i opiec. Cebule pokroić w ósemke i udusić na niepełnej szklance oleju, dodać koncentrat pomidorowy, zagotować.
Wywar: z 1/3 szklanki octu, 3 szklankami wody, 4 liścmi laurowymi, zielem angielskim, kostka rosołową, dodać sól, cukier, vegete do smaku. Po ostudzeniu (zimne) połączyć z cebulą. Układać ryby w półmisku i zalać zalewą. Układać warstwami (warstwa ryb, warstwa zalewy).
Zrobić kilka dni wcześniej wtedy lepiej sie zamarynuje.
Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 26.04.2011 07:48
smakowita rybka
Tika4444 26.04.2011 07:47
smakowita rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak