Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik palce lizac

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 3 lyż
cynamon Prymat 3 lyz
cukier trzcinowy 3 lyz
mąka ziemniaczna 1/2 szkl
mąka krupczatka 2 szkl
margaryna kostka 1 kostka
śmietana 12% 5 lyz
proszek do pieczenia łyżka 1 lyz
migdały płatki
żółtko jajek 5 żółtek
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik palce lizac

jabłka umyj, obierz ze skórki, pokrój w talarki,
zrób ciasto na stolnicy, wyłóż mąkę, dodaj cukier, proszek do pieczenia, śmietanę, jaja, margarynę, zagniec ciasto do jednoitej masy, podziel ciasto na dwa kawałki, wyłóż blachę folią aluminiową, włóż ciasto, na ciasto połóż jabłka oprószone cynamonem i płatkami migdałów i posyp rodzynkami wierzch jabłek, nałóż pozostalą cześc ciasta ale plackami takimi dziobanymi, oprósz wierzch cynamonem, płatkami migdałów i cukrem trzcinowym. piecz w 180C ok 40-45min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 01.10.2010 20:17
aż ślinka cieknie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak