Sposób przygotowania

jabłka umyj, obierz ze skórki, pokrój w talarki,
zrób ciasto na stolnicy, wyłóż mąkę, dodaj cukier, proszek do pieczenia, śmietanę, jaja, margarynę, zagniec ciasto do jednoitej masy, podziel ciasto na dwa kawałki, wyłóż blachę folią aluminiową, włóż ciasto, na ciasto połóż jabłka oprószone cynamonem i płatkami migdałów i posyp rodzynkami wierzch jabłek, nałóż pozostalą cześc ciasta ale plackami takimi dziobanymi, oprósz wierzch cynamonem, płatkami migdałów i cukrem trzcinowym. piecz w 180C ok 40-45min

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    aż ślinka cieknie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !