Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
cukier waniliowy 1 paczuszka
cukier puder 1,5 szkl.
setka spirytusu lub 0,5 l wódki
kubek śmietany kremówki

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Jajka+cukier waniliowy i cukier puder utrzeć do białości. Do utartych jajek wlewać wolno spirytus, dalej ucierać i na końcu dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 22.01.2012 13:51
Cos dla mnie :)
byMJ 03.09.2011 15:42
smaczne
romanrafal
romanrafal 16.03.2011 19:34
pycha,pycha,pycha
Karolcia12 04.10.2010 22:02
musze spróbować
plocia 02.10.2010 15:11
Na te jesienne noce w sam raz
ana00 01.10.2010 08:42
na pewno wypróbuję ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak