Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 700 gram
cukier 50 gram
sok z cytryny 1 łyżka
mąka kukurydziana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos malinowy

Maliny zmiksować i przecedzić od miąszu, by został sam sos. Wlać do rondelka, dodać cukier, zagotować po czym dać ogień na minimum. Mąkę rozpuścić w soku z cytryny, dodać na koniec gotowania do sosu i czekać, trzymając na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Pyszny nako dodatek do sernika, makowca, szarlotki ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta98 07.01.2011 20:32
do lodów super
Krzysztof42 11.11.2010 17:09
no i fajnie
anja3107 01.10.2010 08:11
mniam mniam
Ewa109 23.09.2010 06:56
super przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak