Sposób przygotowania

Roztopić margarynę, dodać mąki i podlewać zupą by nie było kluch. Gdy się ładnie rozmiesza zaciągnąć zupę.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    całe życie mam problem z zasmażkami...Gdy dodamy mąkę do roztopionej margaryny to intensywnie mieszamy ? Czy taką zasmażkę można również stosować do sosów ? Zamiast margaryny może być inny tłuszcz np. oliwa z oliwek?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Tak mieszamy, mieszamy, mieszamy i dodajemy po trochu zupy, i mieszamy by nam się kluchy nie porobiły, a jak będzie dość rzadkie dodajemy do zupy i mieszamy. Z oliwy nie robiłam, więc nie umiem odpowiedzieć. Robiłam również zasmażkę na smalcu wytopionym z boczku (po wyjęciu skwarek) i z dodatkiem cebulki-dodane zdjęcie zasmażka do fasolówki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    marta1371

    fakt,niektórzy mają problem ze zrobieniem zasmażki ale widzę ,że ta się udała-Izabela/bella81 potrafi-gratulacje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    przydatne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !