Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażka

Roztopić margarynę, dodać mąki i podlewać zupą by nie było kluch. Gdy się ładnie rozmiesza zaciągnąć zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 13.04.2012 15:31
przydatne
LuKaSz4761 10.02.2012 09:33
pyszne
LuKaSz4761 10.02.2012 09:33
pyszne
Reda 10.02.2012 08:03
super
marta1371 01.01.2011 13:57
fakt,niektórzy mają problem ze zrobieniem zasmażki ale widzę ,że ta się udała-Izabela/bella81 potrafi-gratulacje
Izabela/bella81 30.11.2010 15:49
Tak mieszamy, mieszamy, mieszamy i dodajemy po trochu zupy, i mieszamy by nam się kluchy nie porobiły, a jak będzie dość rzadkie dodajemy do zupy i mieszamy. Z oliwy nie robiłam, więc nie umiem odpowiedzieć. Robiłam również zasmażkę na smalcu wytopionym z boczku (po wyjęciu skwarek) i z dodatkiem cebulki-dodane zdjęcie zasmażka do fasolówki:)
pacpaw 29.10.2010 10:19
całe życie mam problem z zasmażkami...Gdy dodamy mąkę do roztopionej margaryny to intensywnie mieszamy ? Czy taką zasmażkę można również stosować do sosów ? Zamiast margaryny może być inny tłuszcz np. oliwa z oliwek?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak