Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parzycha (zupa)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mała główka młodej kapusty 1 szt.
marchew (większa) 2 szt.
ziemniaki
mięso lub kości do nagotowania wywaru
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Parzycha (zupa)

Gotować np. porcje rosołowe, przyprawić warzywkiem, dodać pokrojoną drobno kapustę i marchew startą na tarce, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Jak wszystko będzie miękkie dodać przecier. Można zrobić zasmażkę lub podawać nie zaciągniętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.07.2012 15:05
smaczna
kasienka23 01.11.2011 08:39
ciekawe połączenie kapusty i przecieru w zupie
Emiliozo 25.07.2011 17:30
fajna nazwa
romanrafal
romanrafal 25.03.2011 14:52
wygląda dobrze,zobaczymy jak będzie smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak