Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem groszkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostka
mąka 4 łyżki
groszek zielony 1 szklanka
serek topiony ziołowy 2 bloczki
sól
pieprz
groszek ptysiowy
bulion warzywny 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem groszkowa

Z mąki i masła robimy jasną zasmażkę. Stopniowo dolewamy do niej gorący bulion stale mieszając. Kiedy uzyskamy jednolitą konsystencję dodajemy serki topione (najlepiej całość zmiksować). Do zupy przekładamy groszek i gotujemy około 5-10 minut. Zupę doprawiamy do smaku. Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak