Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka w jogurcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 sztuki
jogurt naturalny 1 szklanka
oliwa 2 łyzki
czosnek 1 ząbek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: papryka w jogurcie

paprykę umyć oczyścić z gniazd usunąć białe zgrubienia i pokroić na osiem części ułożyć na oliwie w mocno rozgrzanym piekarniku opiekać aż skórka się pomarszczy i lekko przypali przestudzić i zdjąć skórkę smażyć dalej na średnim ogniu przez 3 minuty czosnek obrać rozetrzeć z solą i wymieszać z jogurtem usmażoną paprykę przełożyć do salaterki i zalać jogurtem podawać na ciepło lub zimno do różnego rodzaju mięs

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 08.09.2010 11:52
Spróbuję, ale chyba bardziej rozdrobnię paprykę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak