Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piperada

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowa szynka 10 dag
cebula biała 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
jajko 8 sztuk
olej 2 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
sól, pieprz
papryka zielona 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: piperada

szynkę oraz umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę pokroić w cienkie paski cebulę i czosnek obrać i posiekać pomidory sparzyć wodą obrać ze skóry i pokroić i pokroić w paski szynkę przysmażyć na rozgrzanym oleju i przełożyć na talerz na tłuszczu od mięsa wsypać cebulę czosnek i paprykę smażyć mieszając przez 10 minut dodać pomidory i przyprawy i dusić około 5 minut wbić jajka przykryć smażyć jeszcze kilka minut aż jajka się zetną na wierzch położyć usmażoną szynkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak