Sposób przygotowania

1. Ciasto: Ubić białka z cukrem na pianę, gdy są sztywne dodać żółtka i dalej ubijać , masło roztopić i ostudzić ,wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, do masy jajecznej dodać sypkie produkty lekko mieszać dodając masło. Wysmarować tortownicę o średnicy 24 cm , wyłożyć papierem, wlać ciasto i piec aż odejdzie od foremki. Wystudzić

2. do jednego garnka wlać litr wody , postawić na ogniu, ogrzewać, do drugiego garnka wsypać połowę cukru 6 żółtek , śmietanę i kakao, garnek z tymi produktami umieścić na garnku z gotującą się wodą, mieszać łyżką aż masa będzie gęsta, zdjąć garnek z pary dodać start ą czekoladę na grubym tarku i masło pokrojone w kostkę i mieszać aż składniki sie roztopią i złączą ze sobą, dodać alkohol i pianę z białek ubitą z pozostałym cukrem, masę wylać na biszkopt wstawić na noc do lodówki,przed podaniem dekorować bitą śmietaną

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Juz gdzies widzialam to super ciacho:)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zapachniało pysznym, czekoladowym ciastem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zdjęcie tego murzynka mówi samo za siebie, jaki on jest pyszny.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    rewelacja aż mi się zachciało
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wygląda obłędnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    brzmi zachęcająco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !