Sposób przygotowania

Obrać marchewkę, pietruszkę i seler. Cebulę opiec na ogniu. Przygotowane warzywa włożyć do garnka, dodać opłukany korpus. Zalać 2 l wody. Zagotować. Dołożyć listek laurowy, goździki i ziele angielskie. Posolić do smaku. Zupę gotować pod przykryciem, na małym ogniu około 45 minut. Następnie przecedzić. Marchewki pokroić w skośne plasterki. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Po porcji włożyć do miseczki. Dodać pokrojoną marchewkę. Zalać gorącym rosołem. Posypać posiekanym koperkiem lub natką. Czas przygotowania: 50 minut

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Rosół to klasyka, uwielbiam go.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    niedziela bez rosołu nie istnieje
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepyszny rosołek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    lubię taki rosół :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    z koperkirm smakuje wyśmienicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !