Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w chrupiącej panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 4 sztuki
sól do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
sok z cytryny do smaku
mąka do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w chrupiącej panierce

Filety jeżeli są zamrożone to rozmrażam i dokładnie osuszam. Filety przyprawiam solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną, tymiankiem i sokiem z cytryny. Filety godzinkę odpoczywają. Rozbełtuję 1 jajko. Filety dokładnie panieruję w mące, otrząsam, wkładam do jajka, dokładnie maczam i panieruję grubo i dokładnie w bułce tartej. Smażę na dużej ilości oleju wymieszanej . Ta rybka jest przepyszna. Podawać można z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 24.10.2013 18:33
Chyba zrobię jutro na obiad:)
RenataZ-et 09.01.2013 19:58
bardzo smaczna
mirosława4 01.12.2012 15:17
smaczna rybka
agnieszka214 02.09.2011 06:55
mniam
rakow2
rakow2 02.06.2011 17:34
lubię pochrupać a nawet tylko zjeść pangę
Goya 17.03.2011 16:50
super
RenataZ-et 21.09.2010 10:22
Nie przepadam za pangą, ale przepis ciekawy i można go zastosować do innej rybki ;)
marzencia2007 20.09.2010 16:37
panga moja ulubiona :) w takiej panierce musi byc pyszna!
justyna111 19.09.2010 21:00
super
Lidia11 19.09.2010 20:21
fajny przepis
IlonaAlbertos 19.09.2010 19:20
Panierka jest naprawdę chrupiąca.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak