Sposób przygotowania

Filety jeżeli są zamrożone to rozmrażam i dokładnie osuszam. Filety przyprawiam solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną, tymiankiem i sokiem z cytryny. Filety godzinkę odpoczywają. Rozbełtuję 1 jajko. Filety dokładnie panieruję w mące, otrząsam, wkładam do jajka, dokładnie maczam i panieruję grubo i dokładnie w bułce tartej. Smażę na dużej ilości oleju wymieszanej . Ta rybka jest przepyszna. Podawać można z ziemniaczkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Panierka jest naprawdę chrupiąca.
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    panga moja ulubiona :) w takiej panierce musi byc pyszna!
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Nie przepadam za pangą, ale przepis ciekawy i można go zastosować do innej rybki ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lubię pochrupać a nawet tylko zjeść pangę
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Chyba zrobię jutro na obiad:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !