Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dkg
mąka 35 dkg
woda 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
dżem do nadziewania
drożdże 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z dżemem

Drożdże wymieszać z wodą i cukrem zostawić do wyrośnięcia. Margarynę posiekać z mąką dodać drożdże zagnieść odstawić do poruszania. Wykrawać kwadraty nadziać dżemem i zwinąć na trójkąt. Piec 15 min w 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 06.12.2013 11:45
O! jak ja dawno ich nie robiłam.....
barbara11561 09.06.2013 20:33
pyszne,lubię takie:)
misia53 08.12.2012 20:52
Drożdzowe są najlepsze
Krystyna32 28.04.2012 11:50
extra
matii6 20.10.2010 18:57
pyszności,lubie takie rożki
Margo1 08.09.2010 17:57
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak