Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZPARAGI

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 1 PĘK
masło do smażenia łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: SZPARAGI

Szparagi gotujemy,a następnie, na gorące jeszcze kładziemy kawałek masła i, jeśli ktoś lubi, lekko je posypujemy pieprzem. Można też je polać roztopionym masłem lub podsmażyć na rozgrzanym maśle na patelni. Podsmażanie szparagów na maśle wydobywa z nich jeszcze dodatkową słodycz. Jeśli zdecydujemy się na polewanie roztopionym masłem to nic nie stoi na przeszkodzie (jeśli oczywiście lubimy) żeby zrobić zasmażkę (tzn. do masła na patelni dodać tartą bułkę).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sundaytn 22.05.2011 16:43
uwielbiam!
gosia561 21.05.2011 22:37
muszę zrobić
rybka 21.05.2011 13:58
dziś u mnie na obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak