Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z śliwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kost
cukier 1 szkl
mąka pszenna 2 szkl
śmietana gęsta 12 % 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier do piany 2 łyżki
śliwki węgierki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z śliwkami

Margarynę utrzeć z cukrem dodając żółtka, dodać mąkę z proszkiem i śmietanę. Białka ubić odłożyć 4 łyżki resztę dodać do ciasta i delikatnie wymiesza. Ciasto wylać do tortownicy, poukładać śliwki bez pestek skórką do dołu. Do odłożonej piany dodać cukier i ubić. Posmarować po wierzchu upieczone ciasto. Piec 30 min w 160 st. Sprawdzić patykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pusia 24.06.2013 09:18
smaczniutkie
kuklik 11.01.2013 15:28
apetyczne
misia53 11.10.2012 19:59
takiego gotowca to bym zjadła
Krystyna32 24.05.2012 08:22
super
Margo1 08.09.2010 17:54
też lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak