Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"LECZO\" z kabaczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
olej do smażenia
pomidory świeże 2 duże
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2 kostki
sól do smaku
przyprawa do leczo 1-2 opakowania
cukinia 1 średni/a
wędlina drobiowa około 0,5 kg
papryka 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: \"LECZO\" z kabaczka

Kabaczka lub cukinię obieramy ze skóry, wydrążamy pestki i miąższ, kroimy w kostkę i smażymy na odrobinie oleju do lekkiego zarumienienia się średnio około 5 minut wystarczy. Kiełbasę, cebulkę, paprykę i pomidory również kroimy w kostkę i każde po kolei smażymy na patelni. Wszystkie podsmażone składniki wrzucamy do garnka, dodajemy wszystkie wymienione przyprawy oprócz przyprawy leczo, wlewamy około 2 litry wody, zagotowujemy i gotujemy 10-15 minut. Na koniec wsypujemy gotową przyprawę do Leczo, dokładnie mieszamy, zagotowujemy i gotowe do spożycia. Podaję z chlebem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.06.2013 17:13
też bardzo lubie takie leczo
mysza666 28.10.2010 12:01
Ja tam robię bez kostek i sama mieszam przyprawy, ale leczo jest pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak