Sposób przygotowania

Kabaczka lub cukinię obieramy ze skóry, wydrążamy pestki i miąższ, kroimy w kostkę i smażymy na odrobinie oleju do lekkiego zarumienienia się średnio około 5 minut wystarczy. Kiełbasę, cebulkę, paprykę i pomidory również kroimy w kostkę i każde po kolei smażymy na patelni. Wszystkie podsmażone składniki wrzucamy do garnka, dodajemy wszystkie wymienione przyprawy oprócz przyprawy leczo, wlewamy około 2 litry wody, zagotowujemy i gotujemy 10-15 minut. Na koniec wsypujemy gotową przyprawę do Leczo, dokładnie mieszamy, zagotowujemy i gotowe do spożycia. Podaję z chlebem. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Ja tam robię bez kostek i sama mieszam przyprawy, ale leczo jest pycha:)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też bardzo lubie takie leczo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !