Sposób przygotowania

udka dzielimy(osobno nóżki i biodra). Kazda z czesci miesa osobno ukladamy na kawalku foli aluminiowej, wkrawamy ząbek czosnku, dodajemy ziele angielskie i lisc laurowy, lekko posypujemy przyprawą do kurczaka i do foli wlewamy ok 1 łyżke oleju. Dokładnie zawijamy folie tak aby tłuszcz nam nie uciekal i kładziemy na ruszcie co 15 minut przewracamy na druga stronę. po godzinie miesko wyjmujemy z foli (jest juz wtedy miekkie) i opiekamy na ruszcie aby złapało ładny kolor. Zapewni to ze mięso na pewno bedzie upieczone w całosci i doskonale przejdzie aromatem przypraw

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super lubię udka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pyszne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    udka z grilla pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    świetne! wpraszam się na grilla!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    nie ma to jak sobie po grillować....:) hehe
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    lubie udka,wygląda zachecająco
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    kocham je :) mniam mniam , szkoda że ostatnimi czasy pogoda nie sprzyja na grilla :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    często tak robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    często tak robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    mniam :) szkoda że sezon grillowy się zakończył
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    mniam :) szkoda że sezon grillowy się zakończył
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super jedzenie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    Mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    becia879

    udka z grilla - moja ulubiona potrawa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    mniam
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Achhh trzeba rozpoczac sezon grilowy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    mniam mniam...aż mi zapachniało
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    trochę słoneczka i już je grilluje
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ale mi zapachniało
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Jeżeli nie masz wędzarni to niestety nie będziesz wiedziała, robi się to na dymie drzewnym, jest wędzenie zimne i gorące.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dawno nie grilowałem
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !