Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa na patelnię z fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
cukinia 1 sztuka
brokuł 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
ser feta 1 opakowanie
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
papryka żółta 1 sztuka
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na patelnię z fetą

Na dużej patelni rozprowadzić odrobinę oleju. Wrzucić pokrojoną marchewkę, cebulę, paprykę i cukinię (wcześniej ją obieramy i wydrążamy środek). Posypujemy ziołami prowansalskimi i wyciskamy czosnek za pomocą praski. Mieszamy wszystko i przykrywamy pokrywką. Dusimy warzywa ok. 20 min.- aż zmiękną. Dodajemy pokrojonego pomidora i fetę. Mieszamy i dusimy jeszcze przez chwilę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 26.01.2013 00:25
dobre
Pietruszka 13.10.2012 22:50
super
cooleczka 16.03.2012 15:10
super
jolaxa 22.05.2011 17:23
pyyycha
iwona332 11.05.2011 10:39
super
jeta72 03.04.2011 21:48
jeszcze takich nie jadłam ale na pewno spróbuję :-)
hastalavista 28.01.2011 10:49
moim skromnym zdaniem naprawdę jest :)
m1monika 27.01.2011 22:36
to musi być pyszne!!!
Anna169Hosz 09.11.2010 10:39
Z fetą jeszcze nie próbowałam.
lemon tree 02.11.2010 17:53
smaczne i zdrowe :)
Faustyna 17.09.2010 16:49
Ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak