Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z brukselki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brykselka 0,5 kg
żółtko jajek 1 sztuka
masło 60 gram
śmietana 12% 250 ml
chleb tostowy 4 kromki
bulion 1 litr
mąka 1 łyżka
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z brukselki

brukselkę obgotowujemy przez 10 min w osolonej wodzie osączamy w garnku rozgrzewamy 40 gr masła podsmażamy na nim brukselkę oprószamy mąką zalewamy bulionem doprawiamy solą pieprzem gałką gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 1 godz odkładamy 10 brukselek resztę miksujemy żółtko mieszamy ze śmietaną dodajemy do zupy podajemy z grzankami upieczonymi na reszcie masła do każdego talerza wkładamy po 2 brukselki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 07.05.2011 16:29
Smakowita !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak