Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak palce lizać

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony
łyżki mąki 2
kostki masła 1/2
czosnek świeży (najlepiej bączki)
łyżka śmietany 1
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak palce lizać

Zagotować szpinak (rozdrobniony tylko odmrażam). Na patelni podsmażyć 2 łyżki mąki, 1/2 masła, cebulę i czosnek, następnie dodać szpinak, do smaku pieprz biały i sól. Zdjąć z gazu dodać 1 łyżkę śmietany wymieszać.
Można podawać jako sos do spaghetti albo do chleba jak kto woli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 05.12.2010 12:37
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak