Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia żaroodpornego, marchew pokroić na grube krążki, cebulkę też. Dodać wszystkie pozostałe przyprawy i składniki, dokładnie wymieszać i obtoczyć mięso. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki by przyprawy wnikły w mięso, po tym czasie stawiamy wszystko na gaz, dolewamy około 3-4 litry wody i gotujemy średnio 1 godzinkę. Po tym czasie mięso powinno być już miękkie. Jak ktoś lubi wywar można lekko zagęścić zasmażką z mąki, czego ja wolę unikać ze względów kalorycznych. Mięso podaję ze świeżą papryką ewentualnie z ziemniakami. SMACZNEGO.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !