Sposób przygotowania

pieczarki umyte pokroic w plastry, cebule pokroic w kostke i dusić 5 min wraz z pieczarkami na jednej łeżce rozgrzanego oleju doprawić do smaku sola, pieprzem i sokiem cytrynowym odstawić do wystudzenia. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Cukinie starannie umyć, pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki sałatki przełożyć na półmisek i posypać bazykią. Ocet winny połaczyć z czerwonym winem i trzema łyżkami wody. Dodać sól pieprz oraz resztę oleju. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, az powstanie jednolity gładki sos, polać nim przygotowana sałatkę

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !