Sposób przygotowania

4 białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i wszystko wymieszać, stopniowo dodawać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko utrzeć na jednolitą konsystencję. Masę zmieszać z kakao, wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę i pieczemy. Proszek budyniowy, 4 żółtka i 1 szklankę mleka zmiksować razem, pozostałe mleko zagotować z cukrem, gdy zacznie wrzeć dodać masę budyniową i wymieszać, zostawić do wystygnięcia. Masło utrzeć, dodawać powoli budyń, następnie pokrojone brzoskwinie, wszystko zmieszać. Na spód dajemy ciemny biszkopt, dodajemy masę budyniową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smaka sobie narobiłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !