Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z perliczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka perliczki 2 szt
seler 50 g
pietruszka 1/2 szt
ziemniak 1 szt
por kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
czosnek 1 ząbek
olej 3 łyżki
koperek
sól, pieprz do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z perliczki

Pokrojone warzywa i udka włóż do rondla. Dołóż listek laurowy i zmiażdżony ząbek czosnku. Wlej 100 ml wody. Duś pod przykryciem ok 70 min. Wyparowany płyn uzupełnij wodą. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij je i obierz z kości. Pokrój na małe kawałki i włóż do garnka. Dodaj warzywa olej, dopraw solą i pieprzem. Możesz zagęścić mąką. Przed podanie posyp koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzena06 24.05.2012 12:52
mniam
melonik 17.03.2012 06:47
super
magical66 31.10.2011 23:24
takiej potrawy jeszcze nie próbowałam
KasiaK90 25.06.2011 09:07
świetne
Danuta_Prorok 09.02.2011 11:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak