Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 600 g
boczek wędzony 150 g
cebule 2 szt
czosnek 2 ząbki
groszek mrożony 400 g
majeranek 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion drobiowy 200 ml
pietruszka 1 natka
olej 500 ml
sól, pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka

Mięso i boczek pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Mięso natrzyj solą, pieprzem, majerankiem, papryką i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce. W rondelku rozgrzej olej i przesmaż na nim mięso z boczkiem na rumiano, dodaj cebulę ,a kiedy się zeszkli podlej całość bulionem i duś pod przykrycie ok 30 min. Potem dodaj groszek i duś 15 min. Gulasz przypraw do smaku i posyp natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 11.12.2011 19:53
apetyczny :)
Kate131 05.08.2011 09:14
dobry
ewelina63 20.07.2011 11:01
świetny
irenka 17.06.2011 22:41
świetne danie
KasiaK90 02.06.2011 11:56
super
joanna77 26.04.2011 09:40
mniam
Juleczka20 02.04.2011 08:07
świetny
malaczarna23 04.03.2011 12:08
super
Danuta_Prorok 07.02.2011 21:10
pycha
marzena06 13.12.2010 14:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak