Sposób przygotowania

Wodę (Na 6 litrowy garnek wlewam ponad połowę) gotować i osolić. Dodać obraną i pokrojoną w większa kostkę marchew, pietruszkę, seler, zieloną część por (kawałek), ziele angielskie i liść laurowy. Do tego dosypuję jarzynki. Doprowadzić do wrzenia. W międzyczasie obrać i pokroić w drobną kostkę ziemniaki. I dodać do zupy. Gotować na małym ogniu tak długo, aż zmiękną warzywa. Mąkę rozmieszać z mlekiem i zabielić zupę. Dolewać powoli rozbełtana maślankę. Na patelni usmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę z cebulą. Podusić. Dodać do gotującej się zupy i wymieszać. Doprawić pieprzem, maggi i dosypać majeranku.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    moja ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczna zupka ,bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Pyszny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    lubię kartoflankę - też mojej mamy:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dobra zupka na zimę !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mamusia robi najlepsze kartoflanki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    David

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !