Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na kawałki. Wszystkie przyprawy wymieszać razem z bułką tartą (oczywiście mieszanka ziół może być zupełnie inna :)
Ziemniaki odsączyć z wody i wrzucić do bułki, dobrze obtoczyć. Blachę wysmarować olejem (4-6 łyżek), wrzucić ziemniaki, posypać jeszcze trochę mieszanką ziołową i oprószyć tymiankiem. Piec w 180 stopniach ok 45 minut, co jakiś czas obracając ziemniaki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    są lepsze niż frytki, bo mniej tłuszczu mają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    to prawda...i można zmieniać zioła wg własnego upodobania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Takie ziemniaczki sa pyszne.
  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    jakie fajne ziemniaczki
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    super!
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    robie takie, ale bez bulki :) cos wspanialego :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wyglądają rewelacyjnie
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    często piekę ziemniaki na różne sposoby, ale z bułką tartą nie próbowałam. Koniecznie do sprawdzenia.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !