Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i obsmażyć na oleju. Posolić/popieprzyć do smaku. Odstawić. W garnku podsmażyć poszatkowaną cebulkę z przeciśnietym przez praskę czosnkiem. W międzyczasie myjemy i wydrążamy paprykę. Kroimy na kawałki i wrzucamy do cebuli. Razem dusimy ale krótko. Następnie wrzucamy mięsko, wlewamy rosół, wino, ocet, sos sojowy. Dusimy wszystko na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Na koniec, mieszamy mąkę ziemniaczaną w małej ilości zimnej wody i zalewamy potrawkę. Doprawiamy solą i pieprzem (ew cukrem). Potrawki nie gotujemy długo, aby papryka nie rozmiękła się za bardzo. Wspaniale smakuje z ryżem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    oj tak...ten sosik...normalnie ma taki boski smak...ehhh na pewno następnym razem zwiększe jego objętość :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pyszne.
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    naprawdę godne polecenia...nie dlatego że moje ale naprawdę smaczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    z ryżem bomba. Szybkie i pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    i oryginalne- takiego sosu jeszcze nie jadłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    zatem, niech będzie ten pierwszy raz :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    smacznie wygląda...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Wszelkie ,, duszonki,, z mięsa i warzyw to super sprawa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    lubię takie sałatki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    bardzo apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !