Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki z wędzonej ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzonych szprotek 200 g
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
pieprz, sól
olej do smażenia
siekany koperek
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki z wędzonej ryby

Ryż gotujemy w osolonej wodzie ( może być lekko rozgotowany).

Rybę oczyszczamy z ości i drobno siekamy, mieszamy z ryżem, koperkiem i drobno posiekaną cebulą, przyprawiamy pieprzem. Jeśli masa jest zbyt sucha dodajemy łyżkę oliwy z oliwek.

Nie solimy gdyż ryba jest wystarczająco słona a ryż gotowany był w osolonej wodzie.

Z masy formujemy małe krokieciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 12.01.2011 08:54
pychota
Justyna223 17.11.2010 00:43
ja też:)
Islanzadi 12.11.2010 00:15
Z chęcią bym ich spróbowała :)
eli_555 14.09.2010 22:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak