Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 12-15 plasterków
rodzynki 2 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 3 łyżki
start chrzan 1 łyżka
sok z cytryny
listki sałaty
gałązki pietruszki
pieprz, sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
jabłka 2 kilka szt.
Do dekoracji:
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z szynki

Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Rodzynki umyć, osączyć. Jabłka, rodzynki, chrzan, natkę pietruszki połączyć z majonezem i jogurtem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na plastry szynki nakładać farsz, zwijać je w luźne rulony. Układać na półmisku wyłożonym listkami sałaty, dekorować zieleniną i owocową marynatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.05.2011 07:27
fajne
Margo1 07.09.2010 16:57
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak