Sposób przygotowania

Bułki kroimy na pół i wydrążamy miękkie środki a następnie lekko przeciągamy masłem. Na patelni smażymy jajecznicę (wg gustu i upodobania...ale koniecznie z cebulką). Jajecznica nie może być za bardzo ścięta! Po usmażeniu nakładamy do wydrążonych bułeczek. Nastawiamy piekarnik np na termoobieg, może być 180 stopni. Na blasze wykładamy folię aluminiową i układamy połówki bułek z jajecznicą. Dla urozmaicenia, można na wierzch położyć po plasterku sera żółtego...lub przed nałożeniem jajecznicy, na spód. Zapiekamy 2-3 minutki. Nie za długo, bo bułki będą twarde...a mają być chrupiące i gorące :) po zapieczeniu posypujemy szczypiorkiem i od razu podajemy na śniadanie lub kolację. Dodatkowo można podać sałatkę ze świeżych warzyw na liściu sałaty :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    uwielbiam jajecznice
  • 3
    original
    Opublikowano

    Aida

    zatem proszę wypróbować i ten sposób :) smakuje również wspaniale!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pyszna :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pycha śniadanko!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Aida

    pycha :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    pyszne śniadania
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    miłe urozmaicenie na śniadanie :)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !