Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowizna wieprzowa 1,5 kg
cebula biała główka
marchewka 2-3 sztuki
korniszony 5 sztuk
ocet 10 % łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wieprzowa

Dobrze umytą głowiznę gotujemy w dużym garnku na małym ogniu przez ok 2 godziny wraz z obraną marchewką i cebulą oraz przyprawami. Następnie głowiznę wyjać, ostudzić, usunąć kości, mięso pokroić i ułożyć w salaterkach wraz z pokrojonymi korniszonami i marchewką. Wywar przecedzić dodać namoczoną wcześniej w zimnej wodzie żelatynę i ocet, zagotować,przyprawić wedle gustu. Przestudzonym wywarem zalać mięso w salaterkach i wstawić do lodówki aby stężała. Podawać z octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.05.2015 13:56
bardzo lubię
Seba 11.02.2015 11:25
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak