Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojony czosnek i posiekaną papryczkę chilli a następnie dodajemy pokrojoną w półksiężyce cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano i podsmażamy chwilę (można ewentualnie podlać delikatnie wodą jeśli jest zbyt sucha).

Gdy cukinia zmięknie łączymy ją z makaronem, mieszamy.

Na talerzu każdą porcję posypujemy startym parmezanem i pokruszonymi orzechami włoskimi.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda bardzo apetycznie!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    zachęcające :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !