Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowo-orzechowy z powidłami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier (wkładka orzechowa) 4 lyzek
mąka (wkładka orzechowa) 1 lyzek
proszek do pieczenia (wkładka orzechowa) 1 lyzeczki
śmietana 30% 0,5 l
kakao 2 lyzki
cukier puder 0,5 szklanki
powidła śliwkowe 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 lyzki
cukier 5 łyzek
mąka 5 łyzek
proszek do pieczenia 1 lyzeczek
orzechy mielone 4 łyzek
jajko 4 (wkładka orzechowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowo-orzechowy z powidłami

Biszkopt: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół

Wkładka: Bialka ubić na sztywno. Dodać cukier I żółtka I zmiksować. Dodać resztę składników na wkładkę i wymieszać. Piec 20-25 min. W 180 stopniach.

masa: żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier, kakao i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.

przelozenie: biszkopt:powidła+masa+wkładka orzechowa+powidła+biszkopt+masa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.10.2011 07:52
super
monika154 30.09.2011 10:49
pycha
iknkirke 20.12.2010 08:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak