Sposób przygotowania

Biszkopt: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół

Wkładka: Bialka ubić na sztywno. Dodać cukier I żółtka I zmiksować. Dodać resztę składników na wkładkę i wymieszać. Piec 20-25 min. W 180 stopniach.

masa: żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier, kakao i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.

przelozenie: biszkopt:powidła+masa+wkładka orzechowa+powidła+biszkopt+masa

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !