Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety grzybowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby świeże 1,2 kg
cebula 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
jajko 2 szt
mleko 1,2 szkl
olej do smażenia
sól, pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety grzybowe

Bułke namoczyć w mleku. Starannie oczyścic grzyby pokroić i podsmazyć na maśle. Dusic do miękkości. Grzyby przepuścić przez maszynkę z odciśneitą bułka. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Wymieszać z masą grzybową i jajkami i bułką. Przyprawic solą i pieprzem. Formwoac kotlety i obtaczac w bułce tartej i usmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak