Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RÓŻOWA PIANKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 5 szt
margaryna 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
cukier 1 szkl
kisiel truskawkowy 1 szt
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: RÓŻOWA PIANKA

mąkę, żółtka i margarynę oraz 4 łyż cukru wymieszać i zagnieśc ciasto. Odstawić na pól godz. do lodówki. Dwie trzecie ciasta rozwałkować i przełożyć na blachę. Jabłak obrać drobno pokroić i udusić do miękkości z resztą cukru. Białka ubić doac kisiel i wymieszać. Na ciasto wyłożyć jabłka następnei ubite niąłka z kisielem i resztę ciasta zetrzeć n atarce o dużych oczkach.Pec 50 min wtemp 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak