Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem, dodać ser, ucierać dalej na gładką masę. Na folii aluminiowej rozłożyć herbatniki w 3 rzędach po 8 szt. Na środkowym rzędzie wykładamy połowę masy serowej białej, na to kładziemy herbatniki, a na nie druga połowę masy serowej do której dodaliśmy kakao. Boczne rzędy herbatników podnosimy do góry i przyklejamy do masy serowej tak by powstał trójkąt. Wierzch polewamy polewą( do stopionego masła, dodajemy cukru i wody oraz kakao. Wszystko chwilę gotujemy, aż polewa troszkę zgęstnieje).
Gdy polewa na serniku ostygnie, zawijamy całość w folię aluminiową i kładziemy na kilka godzin do lodówki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !