Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Domek Baby Jagi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 0,5 kg
margaryna 250 gram
cukier 1 szklanka
kakao 1 łyżka
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 125 gram
cukier 3/4 szklanki
woda 2 łyżki
kakao 2 łyżki
herbatniki 4 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Domek Baby Jagi

Masło utrzeć z cukrem, dodać ser, ucierać dalej na gładką masę. Na folii aluminiowej rozłożyć herbatniki w 3 rzędach po 8 szt. Na środkowym rzędzie wykładamy połowę masy serowej białej, na to kładziemy herbatniki, a na nie druga połowę masy serowej do której dodaliśmy kakao. Boczne rzędy herbatników podnosimy do góry i przyklejamy do masy serowej tak by powstał trójkąt. Wierzch polewamy polewą( do stopionego masła, dodajemy cukru i wody oraz kakao. Wszystko chwilę gotujemy, aż polewa troszkę zgęstnieje).
Gdy polewa na serniku ostygnie, zawijamy całość w folię aluminiową i kładziemy na kilka godzin do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak