Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 2 opakowania
galaretka 2 opakowania
żółtko jajek 4 szt
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier 1/2 szklanki
masło 250 gram
mleko 1/2 litra
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowiec

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać budyń i wymieszać. Masę żółtkową dodać do mleka i ugotować budyń, cały czas mieszając.
Po przestudzeniu utrzeć masło i dodawać stopniowo budyń.
Galaretkę rozpuścić w 1l. gorącej wody. Gdy przestygnie moczyć biszkopty i układać na blasze. Na biszkopty rozłożyć połowę białego kremu. Na krem znowu wyłożyć biszkopty moczone w galaretce, a na to wszystko drugą połowę kremu do którego należy dodać kakao. Na wierzch wylewamy galaretkę. Wszystko wkładamy do lodówki na około 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak