Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyczki luksemburskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso indycze pokrojone w kostkę 75 dkg
bekon 7 plasterków
czosnek 2 ząbki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2-3 łyżeczki
sok z 1/2 cytryny
oliwa 1/2 szklanki
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyczki luksemburskie

Mięso przełożyć do szklanej miski i wymieszać z sokiem z cytryny. Listek laurowy pokruszyć. Oliwę ubić z przyprawami, zalać mięso, dobrze wymieszać. Miskę przykryć płatkiem folii spożywczej i wstawić do lodówki przynajmniej na 2 godziny. Każdy plasterek bekonu pokroić na 4 części. Na rożenki nadziewać na zmianę plasterki bekonu i kostki mięsa. Piec w kuchence elektrycznej na grillu, w temp. 180-200 stopni około 15-25 minut obracając rożenki od czasu do czasu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 17.12.2011 09:55
pycha
Anna138 24.08.2011 16:42
fajny przepis
mehia 27.06.2011 20:36
extra
Margo1 07.09.2010 10:58
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak