Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki z mortadeli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pokrojona w plastry mortadela 50 dkg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
ziarno sezamowe 2 łyżki
ostra musztarda 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki z mortadeli

Jajka lekko ubić ze szczyptą soli. Tartą bułkę wymieszać z ziarnem sezamowym. Każdy plaster mortadeli obtoczyć w przesianej mące i z obu stron posmarować musztardą. Maczać w jajku i obtoczyć w tartej bułce z ziarnem sezamowym. Smażyć, obrumieniając z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 14.05.2011 20:41
mmmmm
kuklik 15.10.2010 11:27
moje dzieci to lubią
Natalia/tubisiek 08.09.2010 08:00
super przepis :)
Margo1 07.09.2010 10:57
robię tak , tylko bez sezamu , ale spróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak