Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pólkruchy placek z agrestem i dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 1/5 szkl
cukier puder 3/4 szkl
margaryna 20 dag
żółtko jajek 3 szt
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1/3łyżeczki
sól
agrest 50 dag
mąka zmieniaczna 3 łyżki
dżem 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: pólkruchy placek z agrestem i dżemem

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, i siekamy z margaryną, żółtkami, cukrem i śmietaną. Zagniatamy ciasto i chłodzimy je w lodówce. Następnie rozwałkowujemy i układamy w blaszce, podpiekam na jasnozłoty kolor, posypujemy cienką warstwą mąki ziemniaczanej. Agrest układamy równą warstwą na cieście, na to kładziemy warstwę dżemu i pieczemy około 25 minut w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 12.10.2010 01:33
musi smakowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak