Sposób przygotowania

Orzechy zmielić. Masło ucierać z cukrem (8 łyżek). Do masła dodawać na przemian przesianą mąkę, ubitą pianę z białek i zmielone orzechy, za każdym razem wszystko wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posiekaną bułką tartą, piec 30 minut. Polewę przygotowujemy w następujący sposób: żółtka ucieramy z 8 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Polewę kładziemy na upieczone ciasto, które dekorujemy kawałkami orzechów, wstawiamy na 5 minut do piekarnika.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    wyglada zachecajaco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !