Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki rosołek z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
udla z kurczaka 2 sztuki
marchew 2 sztki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/34 sztuka
ryż
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
natka pietruszka 1/2 pęczek
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki rosołek z ryżem

Mięso umyć, włożyć do zimnej wody i powoli gotować na małym ogniu, ok.2 godz.
Do mięsa dodać oczyszczone, starta na tarce o grubych oczkach warzywa, przyprawy. Cebulę \"podpalamy\", dodajemy do rosołu. Podajemy z ryżem i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak