Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie umyć, następnie włożyć je ciasno do słoików, dodać koper, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, po 1/2 ząbka czosnku i liście dębu, po 1- 2 sztuki na słoik. Wodę wymieszać z solą i zalać nią ogórki w słoikach (woda ma być zimna, nie chlorowana, zaś sól kamienna, inaczej ogórki mogą \"kipieć\"), szczelnie zakręcić słoiki i odstawić w ciemne, chłodne miejsce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Mniam !!! Ile ogórków :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Ale słój zrobiłaś !!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam ogórki kwaszone, zupę ogórkową itd. więc i zapasy muszą być :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    idealne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ogórki,bardzo lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !